Veckans boktips: Rymlingarna av Ulf Stark

Boktips: Rymlingarna

Lill-Gottfrids farfar Gottfrid är gammal, skruttig och arg. Han ligger på sjukhus och trycker på larmet hela tiden. Mest för att han har tråkigt. Pappa har inte tid att hälsa på. Lill-Gottfrid bestämmer att åka själv. Han har varit där många gånger och hittar vägen. Först tunnelbana sedan buss. Till mamma säger han att han ska på sin vanliga fotbollsträning. Lill-Gottfrid lovar att hjälpa farfar att rymma. Farfar längtar till huset i skärgården där han bodde med farmor innan hon dog. Lill-Gottfrid planerar noga. Mycket obetänksamt och egensinnigt, kommer pappa att säga. Om Lill-Gottfrid vågar berätta.


Väldigt roligt. Och sorgligt. Om att aldrig bli för gammal för äventyr. Perfekt högläsning med fina bilder. Passar för alla från sex år.


Boktips av Suzanne Frieberg, Malmö stadsbibliotek