Nyhetsvecka 19

Veckans nyheter har handlat om dinosaurier, ESC och covid-19. Foto: Pixabay och Alma Bengtsson/SVT.

Loreen, Loreen, Loreen! Heja heja! Veckans nyheter har inte bara handlat om Eurovision song contest. De har också handlat om dinosaurier.


På lördag är det äntligen dags för ESC. Så nu laddar jag för fullt. Loreen ska ju vinna Eurovision song contest på lördag – för andra gången! För visst måste det väl bli så? Läs vår artikel om när Loreen tog sig vidare till final i veckan: “Loreen går vidare till ESC-final”


En annan positiv nyhet är att covid-19 inte längre ses som ett globalt hot. Det betyder att det inte är lika många människor som dör av sjukdomen som tidigare. Men den tyvärr finns covid-19 fortfarande. Läs mer i vår artikel: “Covid-19 är inte längre ett globalt hot”

Och i Skåne har tre nya dinosauriearter upptäckts. Wow! Läs mer om Skånesaurus 1, 2 och 3 i vår artikel: ”Tre nya dinosauriearter upptäckta i Skåne”


Och till en sorgligare nyhet. Nyligen dog Per Åhlin men han lämnade många skatter efter sig. Han tecknade många böcker och filmer, till exempel Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton. Läs vår fördjupningsartikel om Per Åhlin i helgen.


Ha en fin helg och använd solkräm!

Gustav Sigala Haggren
Redaktör