Nyhetsvecka 24

Veckans nyheter har bland annat handlat om solkräm och Liseberg. Foto: Alexandra Koch/Pixabay och Will Rose/Liseberg.

Sommaren är här och överallt hörs det sång från olika skolavslutningar. Men vad har hänt i nyhetsvärlden i veckan? Vi kollar!

Det har varit soligt och varmt länge och det har blivit väldigt torrt. Det här har tyvärr lett till en del skogsbränder i Sverige. Men meteorologerna säger att det kommer regn i helgen.


På lördagar publicerar Minibladet alltid veckans samtalsartikel. Den här veckan handlar nyheten om att Nederländerna ger ut gratis solkräm till alla i landet. Det ska hjälpa människor att skydda sig mot solen och inte få hudcancer.

Du kanske har märkt att choklad har blivit ett laddat ämne? Företaget Mondelez ligger bakom produkter som Marabou, Daim och O’boy. Nu slutar vissa företag att köpa in de här chokladsorterna. Anledningen är att företaget har verksamhet i Ryssland.
Läs mer i vår artikel: Liseberg pausar Marabou i chokladhjuletI veckan har vi annars haft en riktig politiker-vecka på Minibladet. Miljöpartiets Per Bolund slutar som språkrör, Boris Johnson tvingas lämna det brittiska parlamentet, Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi har dött och minireporter Jasmin har träffat Sveriges infrastruktur- och bostadsminister.
Läs alla våra politiker-artiklar:
Jasmin intervjuar bostadsministern

Per Bolund slutar som språkrör för Miljöpartiet

Boris Johnson lämnar parlamentet

Silvio Berlusconi är död


Ha en jättefin helg!

Gustav Sigala Haggren

Redaktör