Nyhetsvecka 28

Veckans nyheter har bland annat handlat om kantareller och musikduon Hooja. Foto: Pixabay och Johanna Pettersson.

Hooja är sura på Aftonbladet. Kantarellerna sticker fram i regnet. Och så verkar det till slut som att Sverige får gå med i Nato.


Banan, melon, kiwi och citron. Alla är goda frukter, med det är också titeln på en väldigt populär låt av gruppen Hooja. Hooja har hittills inte velat visa vilka de är. Men nu har de blivit avslöjade av tidningen Aftonbladet. Därför vill de inte ta emot Aftonbladets pris. 
Läs mer i vår artikel: “Hooja tänker inte gå på Rockbjörnen”


Den senaste veckan har det fallit en hel del regn i landet. Men om du är ok med en badpaus och går in i skogen så kan du faktiskt hitta guld, nämligen kantareller! 
Läs mer i vår artikel: “Dåligt badväder är bra svampväder”Nu verkar det bli så att Sverige kommer att gå med i Nato. I alla fall har Turkiets president Erdogan sagt att han tycker det är ok att Sverige går med. 
Läs mer i vår artikel: “Turkiet vill ha med Sverige i Nato”Är ni laddade för fotbolls-VM som startar nästa vecka? Den här året är det damernas tur att spela fotbolls-VM. Men det är mycket som är orättvist mellan damerna och herrarna. Till exempel tjänar herrarna mycket mer pengar än damerna.
Läs mer om detta på Minibladet i helgen. Ha en fin helg!

Gustav Sigala Haggren

Redaktionschef