Nyhetsvecka 31

Veckans nyheter har bland annat handlat om att Stockholm Pride firar 25 år. Foto: Pixabay.

I Stockholm pågår den stora Pride-festivalen som firar 25 år i år. Sveriges landslag krossar allt motstånd i fotbolls-VM. Och så vill föräldrar ha bättre koll på sina barn. Kolla in veckans nyheter!


Det är Pride i Stockholm och statsminister Ulf Kristersson har startat en ny tradition. Han har sett till att Pride-flaggan pryder Sagerska huset i Stockholm. Det är där Sveriges statsminister bor.
Läs mer om firandet i vår artikel: “Stockholm Pride firar 25 år”Det går bra för Sverige i både simning och fotboll. Simmaren Sarah Sjöström har nu vunnit hela 21 VM-titlar. 
Läs mer i vår artikel: “Sarah Sjöström slog rekord”
Sveriges landslag i fotboll fortsätter att vinna. De har vunnit alla sina tre första matcher i fotbolls-VM. På söndag möter de USA i åttondelsfinalen. Heja!
Läs mer i vår artikel: “Sverige är vidare i fotbolls-VM”I helgen kan du läsa att fler och fler föräldrar vill ge sina barn en klocka med GPS. De tycker att det känns bra att veta var deras barn är. 


Vad tycker du om att dina föräldrar vet var du är hela tiden? Skulle du vilja ha en sådan klocka? Eller har du kanske redan en?

Ha en jättefin helg!

Gustav Sigala Haggren

Redaktionschef