Spökhistoria: Mystiska rucklet

Spökhistoria: Mystiska rucklet

Det var en gång ett par. De hette Josef och Sofie. De skulle handla campingsaker och taco-ingredienser för att de skulle sova över i ett ruckel. Rucklet låg på en ö som var omringat av vatten med stora vågor. När de hade handlat behövde de gå igenom en mörk skog för att komma till båten som stod vid den gamla bryggan. När de gick genom skogen sa Sofie att hon kände sig iakttagen. När de var framme vid bryggan sa Sofie att hon var rädd för att åka båt. Då sa Josef att det inte skulle hända något. När de åkte båt så gick allting jättebra. När de var framme vid den gamla bryggan på ön knöt de fast båten vid bryggan för att den inte skulle försvinna. Det var några få träd de behövde gå förbi för att komma till rucklet. När de hade kommit till rucklet så kom Josef på att de behövde plankor och spikar. Så de åkte tillbaka till staden och köpte plankor och spikar. När de hade kommit tillbaka till ön så satte de igång att bygga. När de var klara så gick de in och började laga mat. När de lagade tacosen hörde de ett plask i sjön. De kollade ut genom fönstret men de kunde inte se något. Båda var förvirrade. När de har ätit tacos rullade de ut sina sovsäckar. När de skulle gå och lägga sig tog det lång tid innan de somnade. När Josef hade somnat gick Sofie upp för att hämta vatten. När hon gjorde det hörde hon knackningar och fotsteg utanför dörren. Hon gick och öppnade dörren. När hon gjorde det såg hon något rött bakom ett träd. Men hon brydde sig inte så mycket och gick och la sig igen. Nästa morgon vaknade Sofie tidigt och kände sig kall, hon kollade åt höger där Josef hade sin sovsäck men han var inte där. Hon gick till köket och där stod Josef och gjorde frukost. Josef log brett mot Sofie. Sofie blev lite rädd men tänkte inte mer på det. När de satt vid bordet så åt de varsin macka med smör och ost. Efter att de hade ätit upp så hördede ett knarrande ljud men tänkte inte så mycket på det. Men Sofie tyckte att det var lite märkligt att de hörde så många saker. De åkte till stan och köpte mat till sista kvällen i rucklet. Den här gången skulle det bli köttbullar och makaroner till middag. De åkte med båten tillbaka till ön och började laga mat. Maten var god, tyckte de. De skulle kolla på en film på mobilen som heter It. När de kollade på filmen så hörde de någon öppna dörren. Där stod en clown. Clownen sa att han hette Buggy. Han hade rött kort hår och han hade en röd näsa. Han såg lite mystisk ut med svarta kappa och svarta handskar. Han var barfota och såg ut som att han var en kille. Buggy började gå sakta mot dem. Han greppade tag i dem… 

Skriven av Oscar 5b Stodeneskolan i Karlstad.