Veckans boktips: Kaskeloten världens största rovdjur av Lennart Eng

boktips: Kaskeloten världens största rovdjur

Detta är en nästan magisk faktabok. Svindlande, vindlande och otroligt vacker. Poetisk, tänkvärd och informativ. Redan från första sidan dras vi rakt in i kaskeloternas hemliga värld, långt nere i havsdjupen. Vi får veta hur de ser ut, lever, jagar, försvarar sig och umgås med varandra. Samtidigt förstår vi att det är så mycket vi inte vet. Ingen människa har någonsin, med egna ögon, sett en kaskelot jaga. Ingen vet exakt hur många kaskeloter som finns i världshaven. Vi får även veta en hel del om människors relation till valarna. Det är spännande, ibland läskigt, och spänner över många olika områden; historia, jakt, vetenskap, myter och legender, konst och litteratur.

Boken passar dig från ca 6 år.


Boktips av Charlotte Zackariasson, Malmö stadsbibliotek