Veckans bokitps: Dödsramsan av Max Byström Beydogan

Boktips: Dödsramsan

Doris pappa försvann för fem år sedan. Ingen verkar intresserad av vad han kan ha råkat ut för, utom Doris. Mamma vill att pappa ska dödförklaras. Kompisen Tindras moster vet hur man får kontakt med döda med hjälp av en ritual där ett ormhjärta ingår och en speciell dödsramsa. Värt att pröva, tycker Doris. Men något går väldigt fel. Doris blir sjuk. Sedan är ingenting sig likt. Dova knackningar hörs i hela huset. Doris ser människor som ingen annan ser. Är det spöken? Har Doris fått kontakt med de dödas värld? Kommer hon att få reda på vad som hände hennes pappa?

Dödsramsan passar dig som gillar en blandning av spänning, magi, lite humor men också vänskap, vardagsliv och längtan. Boken passar dig från 9 år.


Boktips av Suzanne Frieberg, Stadsbiblioteket.