Nyhetsvecka 42

Veckans nyheter har bland annat handlat om artisten som skrev låten Teddybjörnen Fredriksson. Vi har också presenterat vinnarbilderna till årets knasigaste träd. Till höger ser du My Berggrens bidrag. Foto: Pixabay/My Berggren.

Vägglöss skapar problem, årets knasigaste träd har utsetts och så har en känd sångare lämnat oss. Häng med och kolla in veckans nyheter.

Veckan började med de sorgligaste nyheterna. På måndagskvällen skulle herrarnas landslag i fotboll möta Belgien i huvudstaden Bryssel. Men någon började skjuta på svenskarna som rest dit för att se matchen. Senare fick polisen tag i mannen som hade skjutit.
Läs mer i vår artikel: “EM-kvalet avbröts efter skjutning”Om du känner dig orolig efter det som hände i Belgien, leta upp en vuxen som du kan prata med. Du kan också alltid kontakta Bris, där finns det jättesnälla och kloka personer som du kan prata med.
Här kan du komma i kontakt med Bris.

I Stockholms tunnelbana har det pågått en jakt efter vägglöss. Och det fanns faktiskt spår av vägglöss inne i en tunnelbanevagn. 
Läs mer i vår artikel: “Spår efter vägglöss i tunnelbanan”Sedan har vi också skrivit om årets knasigaste träd. Det är en tävling som Skogssällskapet har. Människor skickar in bilder på lustiga träd som de har sett.
Läs mer och se många bilder på träd i vår artikel: “Här är årets knasigaste träd”


Slutligen har en omtyckt artist, författare och tv-personlighet lämnat oss. Lasse Berghagen dog i veckan. Han är kanske mest känd för att han skrev och sjöng låten Teddybjörnen Fredriksson. Den handlar om en nalle som Lasse Berghagen hade när han var liten.

Lyssna på Teddybjörnen Fredriksson:
Ha nu en jättefin helg!

Gustav Sigala Haggren
Redaktionschef