Veckans boktips: Onsdagarna på badhuset av Alma Thörn

Boktips: Onsdagarna på badhuset

Annika går i trean. På onsdagar är det simskola. Annika kan egentligen simma. Men varje onsdag har hon ont i magen och känner sig sjuk. Allt började när hon råkade se en dokumentär tillsammans med mamma om Marianergraven, ett ställe i havet där det är elva kilometer ner till botten. Inget ljus når dit, bara mörker och konstiga fiskar. Efter det vågar hon inte simma i den djupa delen av bassängen där hon inte bottnar. Hur hon än försöker går det inte att låta bli att vara rädd. Det känns som om det aldrig kommer att hända. Hur vågar alla andra?

En bok med humor och uttrycksfulla bilder som handlar om att vinna över sin rädsla. Boken passar för dig från 6 år.


Boktips av Suzanne Friberg, Malmö stadsbibliotek.