Veckans boktips: 100 fantastiska fakta om det okända

Bokitps: 100 fantastiska fakta om det okända

100 fantastiska fakta om det okända av Alex Frith, Jerome Martin och Alice James

Det okända kan vara allt möjligt. Det kan vara saker som ännu inte är upptäckta, saker vi aldrig kan få veta något om. Det kan också vara saker som någon redan vet men inte talar om för andra och saker vi inte ens vet att vi inte känner till. Visste du att alla planeter snurrar utom Venus eller att människan bara kan uppfatta ca fem procent av allt som finns i universum? Visste du att formen på ett land kan ändras när klimatet ändras eller att en ko faktiskt är en kompass när den betar?

I den här boken kan du läsa om massor av spännande saker mellan himmel och jord! 100 fantastiska fakta om det okända passar alla nyfikna från 9 år.


Boktips av Anne Jönsson, Malmö stadsbibliotek