Veckans boktips: Jordens farliga platser av Jens Hansegård

Boktips: Världens farliga platser

Jordens farliga platser av Jens Hansegård Illustrationer av Anders Nyberg

Vad sägs om att besöka en stad där marken kokar under ytan? En trädgård med enbart jättegiftiga växter? Eller ett trädhus med en gunga som svingar sig ut över ett stup på 2 600 meters höjd? Oavsett om du tillhör den äventyrliga eller försiktiga typen tar den här boken dig med till några av de absolut farligaste platserna på jorden.

Boken är den tionde delen i den lättlästa serien ”Jordens fakta”. Serien passar perfekt för vetgiriga och kunskapstörstande barn. Böckerna sprudlar av nyfikenhet och upptäckarglädje. Tilltalet är personligt och humoristiskt. Illustrationerna är roliga och spännande. Passar både att läsa själv eller som högläsningsbok. Boken passar dig från ungefär 6 år.

Boktips av Charlotte Zackariasson, Malmö stadsbibliotek.