Liamoo och Maria Sur gick till final

Liamoo och Maria Sur. Foto: Janne Danielsson/SVT (montage)

I helgen var det dags för den andra deltävlingen i Melodifestivalen. Maria Sur och Liamoo fick flest röster och ska därför tävla i finalen i Stockholm. 

På lördagskvällen tävlade sex artister och band mot varandra i Göteborg. Då var det nämligen dags för den andra deltävlingen i Melodifestivalen. 

Den första deltävlingen hölls förra veckan i Malmö. Då gick artisten Lisa Ajax och rockbandet Smash Into Pieces vidare till final. 

Den här veckan var det artisterna Liamoo och Maria Sur som fick flest röster och därför gick vidare till finalen som hålls i Stockholm senare i vår. Den som vinner finalen får tävla för Sverige i Eurovision. 

Maria Surs låt heter When I’m gone. Det betyder “När jag är borta.” Maria Sur kommer från Ukraina men har flytt till Sverige på grund av kriget. Det här är andra gången hon tävlar i Melodifestivalen sedan hon kom till Sverige.

Liamoo var den som fick allra flest röster under deltävlingen i Göteborg. Hans låt heter Dragon, vilket betyder “drake”.

Artisterna Dear Sara och Fröken Snusk kom till kvalet. Det betyder att de får en ny chans att tävla om en plats i finalen. 

Minst röster fick C-Joe och Engmans kapell. De är därför ute ur tävlingen. 

I lördags var det den andra deltävlingen
i Melodifestivalen.
Den var i Göteborg.

 

Då tävlade sex bidrag
om att ta sig till finalen.

 

Till finalen gick artisterna
Liamoo och Maria Sur.
Liamoos låt heter Dragon
och Maria Surs låt heter When I’m gone. 

 

Två artister gick också till kvalet.
Där får de en andra chans
att ta sig till finalen.
De som gick till kvalet var
Fröken snusk och Dear Sara.