Veckans boktips: Härskarbestens arv av Aimée Carter

Boktips, Härskarbestens arv

Tolvårige Simon bor med sin farbror i en trång lägenhet. Hans mamma reser ständigt i jobbet och han är mobbad i skolan. Samtidigt bär Simon på en hemlighet. Han kan prata med djur. När hans mamma plötsligt kidnappas av en flock råttor får han reda på att han tillhör ett hemligt människosläkte, Animox, som kan förvandla sig till djur. Jakten på mamman leder honom till skolan K.U.L.A.N. där han får lära sig om Animoxvärldens fem djurriken. Simon dras in i en livsfarlig maktkamp mellan rikena och kanske är han den enda som kan rädda dem från undergång.

Det här är första delen i fantasyserien Animox, en riktigt spännande bladvändare med mycket action. Boken passar dig som går på mellanstadiet.


Boktips av Charlotte Zackariasson, Malmö stadsbibliotek