BLT - Sydöstran: Brunnsbadet öppet för alla i sommar

Brunnsbadets långa vattenrutchkana och fullt med badande människor.

Förra året var det få som fick möjlighet att besöka Brunnsbadet. I sommar kan allmänheten få besöka äventyrsbadet igen. Foto: Johan Hultgren/Sydöstran

 

Förra året fick endast hotellgäster bada. Men i sommar öppnar Brunnsbadet även för allmänheten.

 

Förra sommaren fick endast hotellgäster besöka Brunnsbadet. Att så få fick möjlighet att leka i äventyrsbadet beror på coronarestriktionerna och risken för smittspridning.

 

Anders Karlsson är chef för teknik, fritid- och kulturförvaltningen i Ronneby kommun. Han berättar att planen är att fler ska få chans att besöka badet i sommar.

 

– Vi jobbar för att dels kunna ta emot exempelvis gäster på Ronneby Brunn men också för att allmänheten ska kunna besöka Brunnsbadet, säger Anders Karlsson till tidningen Sydöstrans reporter.

 

Planen är att Brunnsbadet ska öppna den 1 juli. Hur många personer som får besöka badet samtidigt är det ingen som vet ännu.

 

– Vi kommer att avvakta besked från myndigheterna så länge vi kan. Vi vet alltså inte om vi kan ta in 300, 400 eller 500 besökare på området, säger Anders Karlsson.

 

Just nu arbetar kommunen med att ta fram en lösning så att de som vill besöka badet ska kunna se hur många som redan badar. Detta beror på att man redan hemifrån ska veta om det är fullt på badet eller inte. 

 

Brunnsbadet är sommartid ett av Blekinges största besöksmål. Som mest har äventyrsbadet lockat över 80 000 besökare under en sommar.

I Ronneby finns ett bad
som heter Brunnsbadet.
Det ligger precis vid ett hotell.

 

Förra sommaren fick bara
gästerna på hotellet bada på Brunnsbadet.
Det berodde på att man försökte minska
smittan av coronaviruset.

 

Men i år ska alla få bada på Brunnsbadet.
Men det får inte vara för många människor
som badar där samtidigt.

 

Planen är att Brunnsbadet ska öppna
den första juni.
Exakt hur många som kommer få bada samtidigt då
är inte helt klart än.