BLT - Sydöstran: Ett hål i handsken fick honom att bli back

Jens Gustafsson

Jesper Gustafsson är glad efter träningen.

 

Jesper Gustafsson spelar i Asarums IF:s A-lag som back. Han har tidigare tillhört klubbar som Karlskrona FK och Mjällby AIF. Från början var han målvakt men ett hål i handsken fick honom att byta bana.

 

Jesper Gustafssons fotbollskarriär började när han var sju år gammal och spelade fotboll uppe på Asarums IP. Han var målvakt tills han stack in sina målvaktshandskar till djuren. Då fick han fick ett stort hål i sin högra handske.

 

– Jag ville ha nya men det fick jag inte så jag fick bli utespelare istället, säger han.

 

Jesper har spelat fotboll i 23 år och håller på fortfarande. Jespers drömmar som ung var att bli så duktig som möjligt inom fotbollen. Idag har hans drömmar förändrats, nu tycker han att det är roligt att träffa vännerna för att det har alltid varit viktigt för honom. 

 

Han tycker att det är roligt att vara med sin familj. Hans gillar att träffa sin lillebror som spelar fotboll i Mjällby AIF. I början av pandemin fick han inte spela så att han fick träna själv men det tyckte han inte var så kul.

 

– I början fick jag inte träna med mina vänner så det var inte så kul att träna själv, säger han.

 

Vi fick bara ett träningsschema som vi fick följa och då var det spinningpass och fyspass. Han tyckte det var tråkigt då det inte var någon boll inblandad. De fick springa istället.

 

När de fick börja träna tillsammans igen så var det nästa roligare än förut då laget varit ifrån varandra så länge.

 

Det bästa minnet Jesper har under sin fotbollskarriär var när han tillsammans med Mjällby AIF var på träningsläger på Cypern.

 

Jesper är inte bara en fotbollsspelare utan han jobbar som regionchef i Västra Blekinge. Han arbetar med att coacha ungdomar att skaffa egna företag. 

 

Text: Albin Johansson och Hjalmar Johansson, klass 5, Korpadalsskolan, Karlshamn