Drömmar

Spion i Mexico

Jag vill bli en spion. Jag ska smyga på stan och fånga tjuvar.

Jag vill bo i Mexico i ett stort hus. Huset ska vara vitt med många rum. Det ska finnas stora fönster i huset. Jag vill ha en stor trädgård med pool där jag kan bada med mina kompisar. Jag vill bo med min kusin som heter Michalina. Jag ska ha en delfin i poolen som jag ska träna med. Jag skulle trivas där och vara lycklig. I Mexico är det varmt och där finns många stränder där jag kan sola och bada.

Jag ska ha en blå motorcykel för att den är snabb och hjälper mig att fånga tjuvar. Jag ska också ha en stor jeep.

På morgonen äter jag macka med gurka och dricker mandarinsaft. Sen klär jag på mig mina blå spionkläder. Jag tar min blå motorcykel och kör ut och jagar tjuvar. Alla tjuvar som jag fångar kör jag till polisen. Sen åker jag hem och äter spagetti.

/Julia Cieslak, 8 år

Drömmar

Jag vill spela fotboll och jag vill tjäna pengar på att spela fotboll. För att uppnå min dröm ska jag träna mycket.

/Oltian, 7 år.

Mitt kändisliv

Jag vill bli kändis för det är roligt. Jag tänker blogga om smink, filmer och kläder. Jag ska bo i Sverige med min mamma, min lillasyster, min hund och min hamster. Jag vill ha en pool. Jag ska bo i en smaragdgrön stor villa med en balkong. Jag städar mitt hus. Jag tvättar kläder. Sen äter jag korv med bröd och åker jag till jobbet i min smaragdgröna cabriolet. Jag har ett eget kontor och där skriver jag på min dator i ett par timmar. När jag blir hungrig åker jag hem och äter middag med min mamma och lillasyster. Sen ser jag en läskig film och går och sover.

/Sibora Korca, 8 år

Abdikani, polisen!

Jag vill bli polis. Jag vill jobba med att ta fast tjuvar.

Det är ett bra jobb att ta fast tjuvar. Man ska se till att de som är tjuvar hamnar i fängelse.

Jag kör runt i en polisbil som är svart och blå. Jag jobbar i Motala och bor i ett gult hus. Jag bor i mitt gula hus tillsammans med min katt.

/Abdikani Mohamed, 8 år

Charlottenborgsskolan

Fler Inskickade texter