Veckans boktips: Vetenskapens historia av Abigail Wheatley

Veckans boktips, vetenskapens historia

En bok som presenterar 100 olika vetenskapliga händelser från forntiden fram till vår nutid. Här presenteras till exempel den första paddeln, de första glasögonen, det första teleskopet, forskning om elektricitet, den första bilen, det första mikro chipet och att svarta hål verkligen finns i universum.


Visste du att man gjorde operationer på människor för 6 000 år sedan, eller att första vaccinationen genomfördes redan 1796, och att man experimenterade med de första datorerna redan på 1820 talet? En otroligt spännande och lättläst tidsresa. De vetenskapliga upptäckterna visas på en tidslinje med många bilder och korta texter. En perfekt introduktion för alla nyfikna.Boktips av Marie Lassen, Stadsbiblioteket i Malmö