Totte har skrivit novellen ”Olyckan blir lyckan”

Författaren Totte Brandt

Totte Brandt från Simrishamn har skickat in sin novell. Foto: Privat/Pixabay.

Totte Brandt går i femte klass på Borrby skola i Simrishamn. Totta har skrivit novellen Olyckan blir lyckan och skickat in den till Minibladet. Läs intervjun med Totte och få några supertips om du vill skriva och skicka in din egen berättelse till oss.Hur kom det sig att du skrev just den här berättelsen?  

– Vet inte riktigt, vi skulle skriva en trafikberättelse i skolan.Visste du när du började hur historien skulle sluta? 

– Nej, när jag började tänkte jag att historien skulle sluta med att huvudpersonen åkte till sjukhuset. Det gjorde hon ju faktiskt, men på sjukhuset hände det ju andra saker.Vad är det bästa med att skriva? 

– Det bästa är att man själv får bestämma hur det ska sluta.När skriver du som bäst och var får du din inspiration ifrån? 

– Jag skriver nog bäst när jag har kul, det blir oftast dåliga historier när man har tråkigt.Har du något tips på hur man skapar en fängslande historia?  

– Ja, mitt tips är att vända på allt i slutet, till exempel att någon man trodde var snäll visar sig vara skurken. Jag tycker också att man ska använda många adjektiv. Vilka böcker gillar du själv att läsa? Har du någon favoritförfattare eller favoritbok? 

– Jag tycker mest om att läsa fantasy-böcker, om de inte är för läskiga. Min favoritförfattare är Mårten Melin och hans böcker om Skogsbingelskolan. Jag gillar också Harry Potter-böckerna.


Läs Tottes novell.Text av Anna Hultberg