Nyhetsvecka 3

Re

Redaktör Gustav Sigala Haggren sammanfattar veckans nyheter. Foto: Pixabay.

Ibland kan det kanske kännas lite oroande att läsa rubriker som fladdrar runt på nätet. Men om du stannar upp och läser en hel artikel märker du snart att det kanske inte var så farligt ändå. Den här veckan har vi till exempel skrivit om hög smittspridning av covid-19. Och visst är det så att många blir smittade just nu av den där boven vi kallar för omikron. Men eftersom så många människor har vaccinerats är det inte så många som blir svårt sjuka. Kanske behöver du plugga hemifrån ett tag? Ibland får faktiskt klassen vara kvar i skolan medan läraren stannar hemma. 
Läs mer i vår artikel om distansundervisning i skolorna.Vi har också skrivit om att fler soldater syns på Gotland. Men Sveriges försvarsminister säger att det är väldigt liten chans att Sverige skulle bli inblandat i något krig.
Läs mer i vår artikel om soldaterna på Gotland.Men nyheter kan så klart inte bara ha allvarliga ämnen. Så vi har också skrivit om “do-do-do”… Ja, men du vet den där sången om den hajfamiljen? Kan du dansen? 
Läs vårt artikel om Baby shark – den mest populära videon på Youtube. Och så har minireportrarna Eldon Mehmeti och Nellie Lindkvist skickat in ett jättefint reportage om treorna på deras skola läser för ettorna. Vilken fin idé!
Läs Eldons och Nellies reportage. 

Gustav Sigala Haggren

Redaktör