Nyhetsvecka 4

Majblomman och curling

De nya majblomman och de olympiska spelen bland veckans nyheter. Foto: Majblomman/Pixabay.

Den här veckan har vi börjat ladda för OS och Melodifestivalen som båda börjar nästa vecka. Den sprillans nya OS-låten framförs dessutom av två Mello-artister.Februari månad väntar runt hörnet, men vi på Minibladet vill drömma oss bort ända till våren och maj månad. Nu vet vi nämligen hur årets majblomma ser ut! Tioåriga Oskar Björklund har gjort den efter att han blivit inspirerad av ett stekt ägg! Gillar du att pyssla? Var får du dina idéer ifrån? 
Läs om majblommor i vår artikel.Många barn och unga är sjuka just nu runt om i landet. Det är väldigt tråkigt att så många måste vara hemma från skolan och må dåligt. Men håll ut! Det är faktiskt flera experter som har börjat prata om att pandemin kanske snart är slut. Covid-19 kommer nog inte att försvinna på ett tag, men den kommer kanske att vara mer som en vanlig sjukdom som vi inte behöver vara så oroliga för. 
Läs vår artikel om covid-19. Nästa vecka sker en massa roliga saker. Fredagen den 4 februari är det dags för vinter-OS i den kinesiska huvudstaden Peking. Nu vet vi vilka idrottare som ska tävla för Sverige. 
Läs vår artikel om vinter-OS i Peking.I artikeln kan du också lyssna årets svenska OS-låt som nu har släppts. Den framförs av inga mindre än LIAMOO och Klara Hammarström. Båda artisterna kommer också att ställa upp i Melodifestivalen som drar igång lördagen den 5 februari.Dessutom kommer Klara Hammarström att synas mycket på Minibladet i februari, men mer avslöjar vi inte ännu!Njut av helgen!

Gustav Sigala Haggren

Redaktör