Nyhetsvecka 18

Kollage på veckans nyheter

Veckans nyheter har handlat om tandläkare, hockey, eid-al-fitr och mycket mer. Foto: Amina Hussain / Pixabay / Svenska ishockeyförbundet.

I veckans har världens muslimer firat eid-al-fitr. Det har också varit riktigt varmt i Indien och Pakistan. Välkomna till veckans nyheter!


Fastemånaden ramadan är slut för i år och i veckan har muslimer firat på olika sätt. Minireportrar på Lindängeskolan berättar om traditionen att måla händerna med henna-färg under eid.
Läs mer i Aminas och Omeiras reportage.

Det är inte sommar ännu men det är redan riktigt varmt i länderna Indien och Pakistan. Det är faktiskt så varmt att skolorna har behövt stänga. Det är helt enkelt för farligt för barn att vara ute i hettan.
Läs mer om hettan i vår artikel.

Lite svalare brukar det vara i en hockeyarena. Där har Småkronorna vunnit VM. Småkronorna är inte så små som de låter, det är Sveriges U-18-lag.
Läs mer om Småkronornas finalseger.

Efter allt godis i påsk kan det vara bra att tänka på tänderna. Det här vet tandläkare Annica Elmart allt om. Minireporter Carl-Johan har intervjuat henne.
Läs hans artikel.

Slutligen kan det vara läge att lyssna på några k-pop-band i helgen. Många hoppas nog att musikgruppen ska slippa gå en utbildning i militären. Nu kanske du känner att du behöver få lite koll på vad k-pop egentligen är för något?
Läs Omeiras artikel om k-pop.

Ha en riktigt fin helg!

Gustav Sigala Haggren
Redaktör