Veckans boktips: Alvens hjärta av Gudrun Wessnert

boktips: Alvens hjärta

I den här berättelsen träffar vi prinsarna Erik och Håkan som bor på Stockholms slott. Tiden är 1300-tal. Erik är övertygad om att han kan finna spår av fabeldjur på slottet, men lillebror Håkan tycker att han är löjlig och retar honom. Bröderna bråkar jämt, så till slut tröttnar Erik och gömmer sig på slottets vind. Där hittar han en gammal, dammig bok som heter Alvens hjärta. Boken handlar om en kung och en drottning som blir galna när deras son försvinner. De vill fånga och döda skogens alla varelser. Boken handlar också om en alvpojke som vill rädda varelserna. Erik upplever att boken handlar om honom.


Spännande och fantasifull läsning med kungligheter som funnits i verkligheten. Från 7 år.


Boktips av Therèse Palmgren på Lindängenbiblioteket.