Nyhetsvecka 39

Veckans nyheter har bland annat handlat om asteroider och gaslednignar. Foto: Nasa/Shutterstock.

Veckans nyheter har handlat om smällar i havet och smällar i rymden. Nyheterna har också handlat om ryssar som inte vill strida och så har folk demonstrerat för kvinnors frihet i Iran.


Den här veckan har vi publicerat flera världsnyheter. I flera länder har människor demonstrerat för att stötta kvinnor som bor i Iran och som fängslas om de inte bär sin huvudduk på rätt sätt.
Läs mer i vår artikel


Vi har också skrivit om att det plötsligt började bubbla i Östersjön nära den danska ön Bornholm. Vem som sprängde hål i gasledningarna vet vi ännu inte.
Läs mer i vår artikel


Men vi vet att många ryssar inte verkar vilja strida i kriget i Ukraina. Många flyr nu från Ryssland till andra länder.
Läs mer i vår artikel


Även i rymden har det varit en smäll, eller i varje fall en knuff. Nasa har gjort ett test och träffat en asteroid med sin rymdfarkost. De hoppas att de har lyckats få asteroiden att åka i en annan riktning. Om de har lyckats får vi se, men Nasa är väldigt glada att de lyckades träffa asteroiden.
Läs mer i vår artikel.


Det har varit flera allvarliga ämnen den här veckan. Tänk på att du alltid kan prata med Bris om du känner oro för saker som sker i världen, eller om du har andra frågor. Bris har öppet dygnet runt. Här kan du chatta, mejla eller ringa 116 111.
Klicka här för att komma till Bris hemsida


I dag är sista dagen att delta i vår val-tävling. Skicka in din insändare till oss i dag och var med och tävla om ett pris till din klass!


Ha en fin helg!

Gustav Sigala Haggren
Redaktör