BK Häcken vinner SM-guld för första gången

BK Häcken är svenska mästare i fotboll 2022. Foto: Pixabay/BK Häcken.

BK Häckens herrar är historiska. Under söndagen besegrade de IFK Göteborg med 4–0. Segern betyder att de vinner allsvenskan för allra första gången.

Det var en laddad match mellan två Göteborgslag. Redan i första halvlek hade BK Häcken gjort 3–0. Första målet gjordes av Blair Turgott som fick till ett hårt skott i högra hörnet.

I 16:e minuten fick BK Häcken en hörna. Johan Hammar nickade in bollen i mål och det stod 2–0.

I 31:a minuten gjorde Mikkel Rygaard Jensen 3–0. I andra halvlek gjorde Mikkel Rygaard Jensen också 4–0. BK Häckens publik började ropa: “SM-guld, SM-guld”. Många av IFK Göteborgs supportrar hade redan gått hem.

BK Häcken är en fotbollsförening på Hisingen i Göteborgs kommun. Föreningen har funnits i 82 år. De heter just BK Häcken för att de brukade träna fotboll intill en häck. De har varit nära ett SM-guld förut, men nu är de svenska mästare för allra första gången.