Veckans boktips: Giraffens hjärta är ovanligt stort av Sofia Chanfreau och Amanda Chanfreau 

Boktips: Giraffens hjärta är ovanligt stort

Vega bor på Giraffön med sin pappa och tillsammans med en mängd vanliga samt märkliga djur. Vega har nämligen förmågan att se djur som inga andra ser. Medan pappa blir bekymrad när hon pratar om djuren verkar morfar vara den som förstår henne bäst.   Vega har alltid undrat vem och var hennes mamma är. När hon frågar pappa och morfar får hon bara konstiga bortförklaringar. Samtidigt som Vega får en plötslig brevvän förändras hennes liv på hemmaplan. Då bestämmer sig Vega för att ta upp jakten på sin mamma. Äventyret kan börja! 


En bok fylld med berättarmagi och inte minst fantastiskt vackra bilder.  


Boktips av Jessica Sigurdsson, stadsbiblioteket i Malmö