Veckans boktips: Dolt under ytan av Ewa Christina Johansson  

Boktips: Dolt under ytan

Som Iris har längtat efter att få åka till London med sin klass! Men, hennes mamma har inte råd. Lite oväntat hittar Iris en guldring som hon behåller i hemlighet. Snart träffar hon på fler guldsmycken. Vilken tur! Eller? Samtidigt som Iris hittar ringen upptäcks ett skelett efter en saknad person. Strax efteråt råkar Iris ut för oförklarliga saker och får veta att ringen bär på onda krafter. När Iris mamma får tag på ringen drabbas hon av en olycka. Plötsligt förstår Iris att hon måste göra sig av med ringen, men det visar sig bli lättare sagt än gjort. Detta är första delen i serien Ringens makt. En spännande fantasy med lättare text där nordisk mytologi mixas med deckarstuk.

Boken passar alla lässugna från cirka 9 år. 


Boktips av Jessica Sigurdsson, Malmö stadsbibliotek