Nyhetsvecka 12

Veckans nyheter har bland annat handlat om dyra tomater, smältande isar och en historisk omröstning i riksdagen. Foto: Unsplash/Sveriges riksdag.

Planeten blir varmare och tomaterna blir dyrare. Och så har Sveriges riksdag tagit ett historiskt beslut.


Ska du verkligen ha två tomatskivor på den där mackan? Eller ska du kanske spara den ena till i morgon? Det har nämligen blivit tokdyrt att köpa grönsaker i affären.
Det kan du läsa mer om i vår artikel: “Det är dyrt med grönsaker just nu”


Veckans nyheter har handlat mycket om Nato. Turkiet säger ja till Finland och i Sverige har riksdagen röstat att ändra i lagen så att Sverige kan gå med i Nato – om Turkiet och Ungern släpper in oss. Komplicerat? Kanske blir det tydligare om du läser våra artiklar:
“Riksdagen har röstat ja till Nato”
“Turkiet säger ja till Finland”


Vi har också skrivit om en ny klimatrapport. Den är allvarlig och rätt så läskig. Rapporten säger att världens länder måste göra massor för att få ner uppvärmningen av vårt planet och att det måste ske nu. 
Läs mer i vår artikel: ”Ny klimatrapport från FN”


Klimatnyheter kan kännas rätt deppiga. Men kom ihåg att många människor vill satsa på klimatet och det är mycket som faktiskt blir bättre.


Till helgen vill jag tipsa er om att läsa den här fina recensionen av teaterpjäsen Den hemliga trädgården. Recensenterna går på Lindängeskolan i Malmö.
Läs artikeln: “Recensioner av pjäsen ‘Den hemliga trädgården’”


Ha en fin helg!

Gustav Sigala Haggren

Redaktör