Spökhistoria: Ensam hemma

Spökhistoria Ensam hemma

Det var en gång en kille som hette Greger. Han var 11 år gammal och hade mörkt hår. Han gillade fotboll, skräckfilmer och tv-spel. Han skulle vara hemma själv den här dagen och han tyckte att det skulle bli kul. Han förväntade sig också att det skulle bli spännande.

– Hej då, sa Greger till sin mamma och pappa.

Hans hus låg nära en skog. När det blev mörkt bestämde han sig för att titta på en skräckfilm som började klockan 20:00. Han hade chillat hela dagen hemma. Men när han kollade på skräckfilmen hörde han konstiga ljud utifrån. När han kollade såg han inget, men han hörde något gå bakom honom utanför köksfönstret. Men han struntade i det. 

När Greger började kolla på en annan film var klockan 21:30. Men då hörde han att en dörr smällde igen. Han sprang och kollade men det var ingen där. Då hörde han ett ljud utifrån, han tog sin ficklampa och gick ut. Men det var ingen där. Sen så gick han in och kollade vidare på filmen men då blev det strömavbrott. Hela huset var kolsvart, ingenting hördes, det var knäpptyst. Då såg han någon gå med en kniv utanför. Och då blev han rädd på riktigt. Han ringde sin pappa och berättade vad han hade sett. Hans pappa sa att det bara var någon som hade klätt ut sig. Men då så hörde Greger ett annat ljud. 

Han gick ut igen och kollade men han såg ingenting den här gången heller. Men då hörde han ljud från skogen, höga och läskiga smällar. Han följde ljudet, det ledde in i skogen. 

Det var väldigt mörkt och läskigt i skogen. Men Greger hade en ficklampa så att han skulle se bättre. Han fortsatte att följa efter ljudet. Det ledde till ett övergivet hus, det var helt ruttet och förstört. Ljudet kom inifrån huset. Greger gick in i huset, det var mörkt och luktade äckligt. Han lyssnade på vart ljudet kom ifrån. Han såg sig omkring och såg blod på den vita väggen och på det bruna golvet låg en kniv som var blodig. Greger blev rädd och sprang ut ur huset, då såg han en man som var blodig ligga på marken. Mannen bad om hjälp. Greger sa att han kunde hjälpa mannen. Mannen sa att han hade blivit huggen av en maskerad man som var svartklädd med en kniv. Greger såg den maskerade mannen med kniven i handen.

Han började gå mot Greger och den skadade mannen som hette Adam. Greger tog upp en stor sten och hotade den maskerade mannen. Han kastade stenen på den maskerade mannen som föll till backen. Han sparkade bort kniven från den maskerade mannens hand och ringde polisen och ambulansen. 

Greger ringde mamma och pappa och berättade vad som hade hänt. De sa att de skulle komma hem så fort de kunde. Sen kom polisen och arresterade den maskerade mannen. Efter två minuter kom ambulansen och tog hand om Adam. 

Skriven av Anton 5b Stodeneskolan i Karlstad.