Många har hittats efter Hawaii-bränder

Räddningsarbetare i staden Lahaina på ön Maui. Foto: United States Department of Homeland Security

Den senaste tiden har det varit flera bränder på ön Maui i den amerikanska delstaten Hawaii. Efter att mobilnätet har börjat fungera igen har ungefär 700 saknade människor blivit hittade.

Hawaii är en delstat i USA. Delstaten består av flera öar som ligger i Stilla havet. Klimatet är varmt och många människor åker till Hawaii på semester. 

Men för ungefär en vecka sedan startade flera skogsbränder på ön Maui. Exakt vad som orsakade bränderna vet ännu ingen, men flera saker förvärrade situationen. 

Bland annat var det väldigt varmt och torrt på ön. Dessutom blåste det mycket och vindarna gjorde att bränderna spreds snabbare. 

Flera människor har dött och många byggnader har blivit förstörda på grund av bränderna. Hittills har ungefär 100 människor dött. Det gör det till de värsta bränderna i USA på över 100 år. 

Men exakt hur många människor som har dött är inte säkert än. Räddningsarbetare jobbar nämligen fortfarande med att hitta saknade personer.

Tidigare saknades 2 000 människor på Maui. Men nu har mobilnätet på ön börjat att fungera så att människor kan ringa varandra igen. Sedan dess har 700 människor blivit hittade. 

Just nu är det många människor som jobbar med att hjälpa varandra på Maui. Människor som har förlorat sina hem i bränderna får hjälp att hitta någonstans att bo.  

Den amerikanska nyhetskanalen CNN rapporterar också att många människor donerar mat och pengar för att hjälpa människorna på Maui. 

Ön Maui ligger på Hawaii.
Hawaii är en delstat i USA.
På ön Maui har det varit många skogsbränder
den senaste tiden.

 

Ingen vet ännu exakt varför
skogsbränderna började.
Men det har varit torrt och blåsigt på ön
så elden har kunnat sprida sig snabbt.

 

Bränderna har gjort så att många hus
har blivit förstörda.
Dessutom har många människor skadats
och till och med dött på grund av bränderna.

 

Det är också många människor där
som ingen har kunnat få tag på.
Men nyligen började telefoner att fungera
på Maui igen.
Efter det så har ungefär 700 människor hittats.