Nyhetsvecka 49

Veckans nyheter har handlat om både läsning och matte. Foto: Pixabay.

Svenska elever kämpar i skolan. Barn blir lurade på pengar. Och så dyker vi ner i det svenska alfabetet. Kolla in veckans artiklar!Kanske har du hört talas om Pisa-undersökningen? Den undersöker hur bra det går för 15-åringar i skolan. Den senaste undersökningen visar att svenska elever kämpar med läsförståelse och matte. 
Läs mer i vår artikel: ”Det går sämre för svenska elever”På tal om skolan så vill regeringen förbjuda mobiler helt i skolan. Vad tycker du om det?I veckan har vi också skrivit om den populära spelplattformen Roblox. Det verkar som att barn blir lurade på pengar där. Var försiktig och prata med vuxna där hemma om du känner dig osäker. 
Läs mer i vår artikel: ”Många barn blir lurade på Roblox”

Visste du förresten att Sverige är ett av få länder som har Å, Ä och Ö i alfabetet?
Läs vår fördjupningsartikel och lär dig massor om det svenska alfabetet!

Du har väl inte missat att du kan vara med i vår julkalender? Gör en löpsedel och skicka in den till oss. Vad är viktig för dig?
Läs mer om julkalendern


Ha en jättefin helg!

Gustav Sigala Haggren

Redaktionschef