Veckans boktips: Morran, Rosen och familjeexpeditionen av Moni Nilsson Illustratör: Anna Fiske

Boktips: Morran, Rosen och familjeexpeditionen

Hur känns det att vara osynlig? Det vet Rosen. Hennes föräldrar bara jobbar, jublar över egentid och surfar på mobilen. En morgon är de borta. De har glömt bort henne. Rosen bestämmer sig för att ge sig ut och leta reda på en ny familj. En som ser och hör henne. En med syskon, mormor och hund. På gården möter hon grannarna och tillika pensionärerna Morran och Fatima. De blir riktigt upprörda över situationen. Morran beslutar sig för att följa med Rosen. Kanske kan de tillsammans finna en lösning på familjeproblemet?

Detta är den tredje, fristående, delen i serien om Morran: farmor, äventyrare och alltid på barnens sida. Det är spännande läsning med massor av humor. Passar dig som är ungefär sex år eller äldre.


Boktips av Charlotte Zackariasson, Malmö stadsbibliotek