Reporterskola

BLT - Sydöstran: Andreas – den flygande målvakten

handbollsplan

Foto: Pixabay

 

Handbollslandslagets målvakt Andreas Palicka är 35 år. Men han har ingen tanke på att avsluta sin karriär.

Att nå upp till elitnivå i handboll är kanske inte alltid så lätt. Andreas Palicka, målvakt i svenska herrlandslaget, är en som har lyckats med detta.

När Andreas var tio år fick han upp ögonen för handboll. Fram till dess hade han bara spelat fotboll. Hans intresse för handboll började när han tittade på sin systers match. Efter hennes match spelades det en handbollsmatch. Då insåg han att han ville börja spela handboll.

2007 gjorde han landslagsdebut mot Tyskland, han var då 20 år. Andreas säger att det roligaste med att spela i landslaget är just att det är landslaget. Han säger även att det är en ära att få dra på sig landslagströjan och representera sitt land.

Efter många år i klubben Rhein-Neckar Löwen lämnar Andreas klubben och ska nu spela för klubben Paris Saint-Germain. Hans nya kontrakt sträcker sig fram till 2024.

Andreas är 35 år idag och han har inte en tanke på att sluta. Han är nu en av Sveriges och kanske världens bästa målvakter. Det visar att om du aldrig ger upp, och fortsätter kämpa, så kommer du lyckas.

Text: Maja Persson, klass 6, Korpadalsskolan, Karlshamn