Sydsvenskan: Biblioteken i Lund är öppna mer som vanligt

Evelina Mibesjö är kommunikatör vid Folkbiblioteken i Lund

Evelina Mibesjö är kommunikatör vid Folkbiblioteken i Lund. Foto: Lovisa Kristensson Lindén.

På biblioteken kan besökarna nu gå omkring och välja böcker själv, men vissa saker är fortfarande annorlunda. Lovisa Kristensson Lindén har intervjuat Evelina Mibesjö som är kommunikatör vid Folkbiblioteken i Lund.

 

Hur länge har biblioteket i Lund varit öppet?
– Det har varit stängt några veckor i december och januari. Sen har det varit öppet fast inte riktigt som vanligt. Innan kunde man bara gå in för att hämta och lämna böcker. När man hämtade fick man bara hämta böcker som man hade reserverat. De mindre biblioteken har varit meröppna. Men nu är de också öppna med personal.

 

Hur funkar det på biblioteket idag?
– Nu är hela biblioteket öppet så alla kan gå runt och välja böcker själv. Men man får inte sitta och man ska försöka vara där en kort stund. Alla aktiviteter är också digitala eller utomhus.

Möbler bakom avspärrningsband
Man får fortfarande inte sitta kvar på biblioteket och läsa böcker och tidningar som tidigare. Foto: Lovisa Kristensson Lindén.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur känns det att biblioteket har öppnat?
– Det är väldigt roligt. Framför allt tror jag att våra besökare tycker det är roligt.

 

Vill du tipsa om några aktiviteter som händer på biblioteket just nu?
– Det finns käpphästhoppning flera gånger i veckan och sagostund varje onsdag i parken bakom biblioteket. Sen har vi en graffiti-workshop för lite äldre barn (10–15 år).

 

Text och bild: Lovisa Kristensson Lindén