Reporterskola

BLT - Sydöstran: ”Det såg så kul ut att jag ville testa”

Ishockeypuckar som ligger på isen.

Oliver gillar att spela hockey. ”Jag har faktiskt inte skadat mig så mycket som tur är men en gång så gled jag rakt in i sargen och det sved jättemycket”, säger han. Foto: Pixabay

Oliver tränar hockey många gånger i veckan men han tröttnar inte. Han älskar att träffa sina vänner och att känna glädjen när pucken glider i mål.

 

Oliver och hans lagkamrater har 4-5 träningar plus en match i veckan. Oliver är forward, eller om man ska vara exakt vänsterforward.

 

Det han gillar med att vara vänsterforward är att han får göra mål och så går det att hitta väldigt bra passningsspel så att motståndarna inte har en chans. Men han är även lite sugen på att testa att vara back för att då kan man tacklas och det tycker han ser väldigt kul ut.

 

– Men allt handlar inte bara om att spela hockey och vara i skolan. På vardagarna så brukar jag vara hemma och ta det lugnt, göra läxa eller vara ute och träffa kompisar. Men oftast så brukar jag vila inför kommande träningar och spela FYFA 22, säger Oliver.

 

Oliver brukar vara och kolla på matcher när det spelas på hemmaplan. Men han säger att det har börjat att bli tråkigt att titta för de förlorar väldigt ofta.

 

– Det som gjorde att jag började spela hockey var att min pappa var på typ alla A-lagets matcher och när jag kollade så såg det så kul ut att jag ville testa, säger Oliver.

 

Det som gör att han har fortsatt att spela hockey är att det är kul att åka skridskor och träffa sina vänner.

 

– Sedan är det så klart kul att göra mål och alla i publiken jublar, säger Oliver.

 

Text: Charlie Ellman, klass 6, Korpadalsskolan, Karlshamn