Reporterskola

VK: Fler ridskolor och ridhus!

Flicka som matar en vit häst.

Foto: Pixabay

 

Har du tänkt på hur många barn som inte får plats på ridskolor? Har du tänkt på hur skönt det kan vara att bara få vara med hästar när du är ledsen eller bara vill vara med ett djur? Har du tänkt på att det finns barn som inte har råd att rida även om de älskar det?

 

Jag tycker att man borde bygga fler ridhus och ridskolor.

 

För det första, så skulle fler ridskolor ge barn och ungdomar mer tillgång till aktiviteter och ge dem möjlighet att röra på sig mer om de fick börja rida. Idag är många barn stillasittande och tillbringar mycket av sin tid inomhus framför en skärm istället.

 

För det andra så skulle fler barn ha råd att rida om det byggdes fler ridskolor så att lektionernas  avgifter sjunker. Ju fler ridskolor som finns desto mer konkurrens och därmed borde avgifterna bli billigare.

 

För det tredje skulle barn som inte vet hur man ska vara med djur få lära sig det, för det är en viktig del inom ridningen.

 

I en undersökning i klassen vill 8 av 10 elever att man ska bygga fler ridskolor/ridhus.

 

Så snälla hjälp till och bygg fler ridskolor och ridhus så att barn, ungdomar, vuxna och äldre får röra på sig mer, lära sig mer och ha roligt oftare.

 

Text: Irma Wengberg, klass 5, Stöcke skola, Umeå