Reporterskola

Sörmland: Minireportrar intervjuar Renaida

Renaida står framför en gul bakgrund. Hon har ett gult linne på sig. Hon lutar huvudet åt vänster och tittar snett in i kameran. Hon har långt svart vågigt hår.

Renaida har intervjuats av klass 4D i Forssjö skola i Katrineholm.

Två dagar innan finalen i Melodifestivalen så har vi i klass 4D i Forssjö skola intervjuat Renaida som är en av finalisterna.

 

Klass 4D står i sitt klassrum. De är uppställda i två rader och tittar ni i kameran. De är 12 personer som alla har olika kläder.
Reporterskolans klass 4D i Forssjö skola i Katrineholm har intervjuat Renaida.

I den här intervjun berättar Renaida om hur det är att vara med i Melodifestivalen, Idol och musikalen Äventyret Aladdin och hur det är i Tanzania där hon är född. Och så får man veta vem som är busigast av alla artisterna i Melodifestivalen. Och mycket mer.

 

Hur känns det att vara med i Melodifestivalen?

 

 Det en en fantastisk upplevelse, det är så himla roligt.

 

Hur känns det att vara i direktsändning?

 

– Det är jättekul. I början så tänker man inte på det för det är bara en liten liten kamera som jag tittar i och så sitter det massa människor bakom, så det är en jättehäftig känsla. Men då gäller det att man gör alla saker rätt.

 

Vem bestämmer vilka kläder och smink du ska ha i Melodifestivalen?

 

– Det är faktiskt jag. Jag bestämmer allt nästan.

 

Vilken artist är roligast och vem är busigast i Melodifestivalen?

 

– Oj, det är alla, alla är roliga och busiga. Men jag skulle nog säga Benjamin, han brukar göra massa hyss. Sen kanske Liam.

 

Hur är det att vara med i en stor musikal?

 

– Det är jättekul. Jag har inte varit med i musikal förut, så det är verkligen spännande. Vi turnerar ju i hela Sverige så jag har nästan varit i alla, nästan alla städer och det är kul. Sen är ju Markoolio och Claes Malmberg med och det är spännande.

 

Hur ofta reser du till Tanzania där du är född?

 

– Jag brukar göra lite större resor så att jag är där typ en månad. Då åker vi på safari, träffar min släkt och åka till kusten för att sola och bada. Men nu var det faktiskt ett tag sen jag var där men jag planerar att åka dit i sommar och det ska bli jättekul.

 

Har ditt liv förändrats sedan du blev kändis?

 

– Ja det skulle jag säga. Folk känner igen mig på stan.

 

Har du någon förebild eller idol?

 

– Ja det har jag, det är min mamma, hon är min idol. Sen så tycker jag mycket om Beyoncé och Rihanna, Michael Jackson. Jag har många idoler. Det är bra att ha idoler!

 

Vad tyckte du var roligast och tråkigast i skolan?

 

– Roligast var musik. Och bild. Och sommarlov. Tråkigaste var läxor, tyvärr.

 

Vad är din största dröm?

 

– Att få bli en jättestor artist över hela världen. Det är min största dröm.

 

Det var jättekul att intervjua Renaida och att få se henne på riktigt än bara på teven. Vi var lite spända och pirriga innan men tillslut så gick det över. Men det var jätte jättekul att få chansen att få intervjua Renaida för hon var så glad och snäll. Vi hoppas att det går bra för henne i finalen på Melodifestivalen, och att hon kommer få många röster från just vår klass och vi hoppas att det är många fler än bara vi i den här klassen som kommer att rösta på Renaida i finalen.

 

Av 4D i Forssjö skola i Katrineholm.

 

En inspelning av hela intervjun går att se här:

Den här texten finns bara på medelsvår nivå.