Reporterskola

BLT - Sydöstran: Resan från Asarums IF till en spansk klubb

Vy över Barcelona

Fotbollen har tagit Elliot till Barcelona. Foto: Pixabay

 

Elliot Persson är tidigare fotbollsspelare för Asarum IF i Karlshamn. Just nu spelar han i en spansk klubb i Barcelona.

 

Reportrar från Minibladet har intervjuat fotbollsspelaren Elliot Persson. Han är 20 år gammal, hans största intresse är fotboll och just nu bor han i Barcelona för att spela fotboll. 

 

Elliot har en hund, två syskon, en mamma och en pappa som han älskar mer än allt annat.

 

Elliot började sin fotbollskarriär när han var fem eller sex år gammal i Asarums IF, för att sedan hamna i ett fotbollslag i Barcelona. 

 

Elliot tränar 3-4 dagar i veckan. Han tycker att det är spännande och roligt att bo i Barcelona. Om han inte spelar fotboll så tycker han att Barcelona är en väldigt rolig stad att bo i och det finns mycket mer att göra än vad det finns i lilla Asarum eller Karlshamn.

 

Elliot jobbar på Telias kundtjänst. Han säljer telefoner och hjälper folk som har problem med det. När Elliot själv gick i femman såg han upp till spelarna i Asarums herrar som till exempel Jesper Gustafsson, Jimmie Svensson och Alexander Eriksson. De var som Messi för honom. För att de var häftiga, stora och starka.

 

Avslutningsvis frågade vi Elliot varför han började med fotboll och hans svar var likt många andras. Nämligen att han tycker att det är kul helt enkelt. 

 

Sedan undrade vi också vilka klubbar skulle vilja spela i, i framtiden. Han skulle bland annat vilja spela i Juventus och Barcelona.

 

Text: Casper Nilsson Willander och Charlie Johansson, klass 5, Korpadalsskolan, Karlshamn