Reporterskola

VK: Rörelserikare skolgård

En närbild på en cykel.

Foto: Pixabay

 

Det är viktigt att röra sig i skolan. Då kan man koncentrera sig bättre och är inte trött hela dagen.

 

Om man inte rör sig i skolan kan man få sämre betyg. Om man inte har någon träning hemma så kan det vara bra att röra sig i skolan.

 

Det är viktigt att röra på sig för att kunna koncentrera sig. Det är även viktigt för att orka att lyssna på lektionerna. Rörelse är viktigt för att man ska orka med hela skoldagen.

 

På skolgården skulle man kunna ha en träningsstång som man kan göra volter eller hänga i. Man skulle också kunna ha lånecyklar med hjälm som finns i ett förråd som man kan låna på raster.

 

På skolgården skulle man också kunna ha en linbana från backen ner till matsalen. Det skulle vara roligt med några små studsmattor eller stora som man kan ha ute på skolgården och hoppa på.

 

I korridoren skulle man kanske kunna ha armgång i taket men det blir ju ganska högt upp. I korridoren skulle man också kunna ha löpband som man kan gå på i hela korridoren.

 

I klassrummet så skulle det vara bra om man hade en cykeltramp under bänken så man rör på sig lite. Men risken är att det kan låta ganska mycket om alla i klassen har en under sin bänk.

 

Text: Unda Fröling och Alma Forsgren, klass 5, Stöcke skola, Umeå