Reporterskola

BLT - Sydöstran: Snart reser Eva igen

Eva Persson

Eva Persson blir så här glad när hon får resa.

Eva Persson

Ålder: 66 år

Bor: Karlshamn

Favoritmat: Gillar mycket mat testar det som finns i landet hon är i t.ex. skotsk frukost.

 

Under corona har resandet uteblivit. Eva, 66-år, älskar att resa. Och hon ser fram emot att kunna utforska världen med tåg igen. 

 

Eva älskar att resa. Men corona satte stopp för hennes resande. När smittan var som värst gick det inte att resa och på grund av smittan var det inte heller något som Eva ville göra.

 

– Jag har tittat mycket i fotoböcker från när jag har rest för att kunna titta tillbaka, säger Eva.

 

Eva har alltid gillat att resa och under pandemin har hon saknat att göra det. Hon började resa för att hon själv hade en önskan av att se mer.

 

– Det har egentligen inte varit någon som har fått mig att börja resa. Utan jag har varit själv de senaste åren och då har jag kunnat bestämma själv över mina pengar och min tid, berättar Eva.

 

Hon gillar känslan av att själv kunna bestämma över sin tid.

 

– Det har det inte varit någon som har sagt ”nej du har inte tid”,  ”jag behöver hjälp med att byta däck” eller ”nej det är för dyrt att åka till England”, säger Eva.

 

Då kan hon ju resa nästan hur mycket hon vill. Det har varit bra.

 

– Jag reser lite överallt där det finns järnvägar så jag kan åka tåg. Anledningen till att jag vill åka tåg är att jag inte gillar att åka flygplan.

 

När Minibladets reporter träffar Eva var världen fortfarande stängd. Men Eva berättar att hon har gjort en resa till Stockholm. Hon hoppas att hon kommer kunna göra lite större resor till sommaren. Om inte tidigare.

 

Hon har inte tänkt på att resa så mycket under corona men ändå har hon tänkt lite på det och längtat lite också.

 

Nu undrar du kanske varför hon gillar att resa så mycket?

 

– Jo det är för att jag är intresserad av att se och prova på nya saker. Det låter ju tråkigt att resa själv och ja det är det kanske men jag brukar resa med antingen två eller tre kompisar som heter Per, Lisa och Kerstin. För de tycker jag är roliga människor och vi fyra har väldigt roligt tillsammans, säger Eva.

 

Text: Tilda Rylander, klass 5, Korpadalsskolan, Karlshamn
Foto: Tilda Rylander/Pixabay