Reporterskola

VK: Spökerier i Holmsund

kulisserna samt Janne som jobbar med dem.

Janne bygger kulisserna till årets musikal. Förra året hette musikalen “Hokus pokus” och handlade om en dold häxskola. Årets musikal heter Spökhuset.

Reportrarnas kommentar: Vi elever får ett tillfälle att se musikalen varje år. Vi tyckte att årets musikal var bra för att den var rolig och intressant.

Nu slås portarna upp för den årliga musikalen på Storsjöskolan. Årets musikal heter Spökhuset och handlar om några personer som ska övernatta i  ett spökhus.

Vi har intervjuat Bia och Janne som är ansvariga för musikalerna och de berättar att framträdandena har varit en tradition sedan mitten på 80-talet. Eleverna på skolan tycker att det är roligt med musikalerna.

Janne, som hjälper till med musikalerna, har livlig fantasi. Det är också  han skriver manusen till musikalerna.

– Eleverna får utmana sig själva genom att prova saker som dom kanske inte skulle vågat tidigare, säger Bia.

Vidare berättar Bia att eleverna även får nya vänner och de lär känna de andra klasserna som är med i musikalerna. Det blir mycket extra jobb för niorna som inte har kvar elevens val så de får träna mycket på sin fritid.

Skolan använder ungefär samma material till varje musikal men kulisserna målas om så att de matchar temat på musikalen. Det är Janne och Bia som bygger kulisserna.

Eleverna tycker att det är roligt med musikalerna för de får lära känna personer från andra klasser och de tycker också att det är intressant att stå på scen.

Text: Mira Söderberg och Meja Lagerqvist, Storsjöskolan, 6b, Umeå/Holmsund
Foto: Meja Lagerqvist