Reporterskola

VK: Thea recenserar Zombiefeber

Kristina Ohlsson

Kristina Ohlsson har skrivit boken Zombiefeber. Foto: Thron Ullberg

Jag har läst boken Zombiefeber och den är skriven av Kristina Ohlsson. Boken är den första boken i en trilogi.

 

Huvudpersonen heter Herbert och han är 12 år. Herbert bor med sin farfar eftersom hans föräldrar har dött. Hans farfar är ganska gammal och kan inte riktigt ta han om Herbert så han gör det mesta själv. Hans bästa kompis heter Sally och de är med varandra väldigt ofta.

 

Herbert är väldigt modig och Sally har inget konsekvenstänk utan hon bara gör saker utan att tänka. Farfar är ibland hemlighetsfull och det känns som att han inte alltid berättar sanningen.

 

Boken tillhör genren spänning och mysteri. Det märks eftersom det händer väldigt mycket på en kort tid och man känner att det inte är ofta som det är lugnt.

 

Boken utspelar sig i en stad i Sverige som heter Eldsala. I början tyckte jag att Eldsala kändes som en liten stad men när jag fick reda på mer om staden så tyckte jag att den kändes lite större.

 

Miljön känns som en typisk småstad i Sverige med mycket skog. Boken utspelar sig i nutid och det märks eftersom det finns elektronik och saker som inte fanns förr i tiden.

 

Allting är normalt i Eldsala tills många personer börjar bli sjuka och ingen vet varför. De personer som blir sjuka utvecklar hemska förmågor och feber. Tillsammans försöker Herbert, Sally och en mystisk man reda ut vad som har hänt och varför. Samtidigt som Herbert vill ta reda på mer om sin familj.

 

Jag tycker att boken är väldigt bra och händelserik. Jag tycker att den är bra eftersom det finns mycket beskrivningar både om miljön och vad som händer med personerna som blir sjuka. Det är därför jag skulle rekommendera boken.

 

Jag tror att boken riktar sig mot åldersgruppen 10-13. Boken är lagom skrämmande och den är inte så svårläst.

 

Jag tycker att man ska läsa denna bok för att den är väldigt bra och spännande. När jag läste boken kom jag att tänka på pandemin som pågår nu i världen.

 

Jag skulle ge denna bok 4/5 stjärnor för att den är spännande och den är händelserik.

 

Text: Thea Jalmby, klass 6, Stöcke skola, Umeå