Reporterskola

Nyhetsvecka 6

Veckans nyheter har bland annat handlat om polisen, mensskydd och vinter-OS. Foto: Axl Lydell, Pexels och Pixabay.

Den här veckan skriver Minibladets minireportrar om poliser och mensskydd. Och så har vi flera artiklar om våra duktiga idrottare som tävlar i vinter-OS.Varje vecka väljer vi på redaktionen ut nyheter som ska tryckas i de dagstidningar som vi samarbetar med. Vi får ofta in så många bra artiklar av minireportrar över hela landet att det ibland är väldigt svårt att välja!Den här veckan vill vi lyfta framför allt två artiklar som våra minireportrar har skrivit. Den ena är en intervju med Sara Lydell som arbetar som polis. En spännande text om en av alla hjältar som arbetar för att vi medborgare ska ha det bra.
Läs artikeln om Sara LydellDen andra artikeln är en insändare från Ella och Vera som tycker att gratis mensskydd borde finnas på varje toalett i landets skolor. “Ingen ska behöva skämmas för att de går upp till skolsköterskan och ber om en binda/tampong,” skriver de.
Läs insändaren om mensskyddÄven Minibladets journalister har förstås skrivit artiklar i veckan. OS-veckan började bra med flera svenska guldmedaljer. Och i dag, fredag, har vi precis fått reda på att skridskoåkaren Nils van der Poel vinner guld i 10 000 meter och har nu världsrekordet! Dessutom vinner Elvira Öberg OS-silver i sprintloppet!
Läs om Nils van der Poels nya världsrekord
Läs om Sveriges tre första guldmedaljer


Mycket mer finns att läsa på minibladet.se. I helgen kan ni till exempel läsa om ett stort möte för att försöka stoppa all plast som hamnar i haven.Trevlig helg!

Gustav Sigala Haggren
Redaktör