Nyhetsvecka 12

Nyhetsvecka vecka 12

Eurovision har kommit till USA, vi spelade massa datorspel under pandemin och så hände en hemsk sak i Malmö. Här är veckans nyheter.Eurovision song contest har funnits i Europa ända sedan 1956. Nu finns det också ett American song contest där alla 50 stater i USA tävlar mot varandra. Programledare för årets American song contest är popartisten Kelly Clarkson och rapparen Snoop Dogg.
Läs mer om American song contest.I Sverige har nyheterna i veckan handlat mycket om något hemskt som hände på en gymnasieskola i Malmö. En elev skadade två lärare så allvarligt att lärarna dog. Skolan har nu öppnat igen men eleverna är väldigt ledsna över det som har hänt. 
Läs mer om den allvarliga händelsen i Malmö.När det sker så här hemska saker är det viktigt att kunna prata med en vuxen. På Bris finns det alltid någon att prata med. Alla barn under 18 år kan chatta med Bris eller ringa dem på telefonnumret 116 111. Bris har öppet dygnet runt.Spelar du mer datorspel nu än vad du gjorde tidigare? Spelar ni mer tillsammans i familjen? Det är nämligen många som började spela mer datorspel under pandemin.
Läs om hur mycket datorspel vi har spelat under pandemin.


Ha en fin helg!

Gustav Sigala Haggren

Redaktör