Nyhetsvecka 10

Veckans nyheter har bland annat handlat om böcker och läsning. Foto: Johan Paulin, SVT / Pixabay / Randy Fontanilla.

Veckans nyheter har bland annat handlat om böcker och troll.


Den här veckan har vi skrivit flera kultur- och nöjesnyheter. Vet du vad är? Det är nyheter som handlar om till exempel böcker, spel eller musik. Men det är också nyheter om tv-program, till exempel den nya julkalendern.

Årets julkalender på SVT heter Trolltider – legenden om Bergatrollet. Läs mer om vad den handlar om i vår artikel: “Trolltider blir julkalender igen”Sedan har ett väldigt fint pris delats ut. Det heter Alma-priset och delas ut till någon som är extra bra på att skriva böcker för barn och unga.
Läs mer om årets Alma-pristagare i vår artikel: “Hon får årets Alma-pris”Vi har också skrivit om andra sorters böcker, nämligen läroböcker. Regeringen tycker att elever i skolan behöver fler läroböcker. Hur är det på din skola?
Läs mer i vår artikel: “Skolministern: Böckerna ska tillbaka till skolan”Du har väl inte missat att vi har en ny kändis? Hundcoachen Eva Marie Wergård kommer snart att dyka upp i tv-programmet Underdogs
Läs mer om Eva Marie Wergård i vår kändis-artikel


Och slutligen, är du laddad för den stora Mello-festivalen i helgen? Det är i varje fall jag!

Ha en fin helg!


Gustav Sigala Haggren
Redaktör