Reporterskola

Knack knack. Bus eller godis?

På höstlovet är det halloween. Astrid gillar att vara i parken då. Foto: Pixabay/Latifa och Maya.

Vecka 44 är skolorna stängda. Då är det höstlov, även kallat läslov. Tisdagen på höstlovet är det halloween.Många barn firar halloween. På halloween brukar man klä ut sig till något läskigt och sedan gå bus eller godis.

När man går bus eller godis går man till sina grannar och knackar på. När de öppnar säger man: ”Bus eller godis?” Om de svarar godis så får man godis och om de svarar bus busar man i huset eller i lägenheten. 

Astrid går på Möllevångsskolan. Vi frågade henne vad hon ska göra på höstlovet.
– Min kusin och farmor kommer på höstlovet så jag ska umgås med dem.


Brukar du gå bus eller godis?

– Bara om jag är hos min kompis som bor i hus, för då kan man gå till grannar, Men jag gör inte det om jag är hemma.


Vad brukar du göra på halloween?

– Jag brukar klä ut mig och gå till min kompis eller vara i Folkets park. Samma vecka som det är halloween är det också skräckvecka i Folkets park. Folkets park är en stor park i Malmö. 


Vad ska du klä ut dig till?

– Jag har inte bestämt mig ännu, men kanske ett spöke.


Text och foto av
Latifa och Maya
Foto på pumpor: Pixabay