Reporterskola

BLT - Sydöstran: Hur är det att arbeta som förskollärare?

Frida Torstensson

Malva vann bästa reportage i Blekinge

 

Man hör ofta hur det är att jobba på förskola men hur är det egentligen? Är det jobbigt? Svårt? Vad är det bästa med jobbet? Det har MiniBladets reporter Malva tagit reda på.

 

MiniBladet har träffat Frida Torstensson som berättar hur det är att vara förskollärare. Vad det bästa är och varför? Varför valde hon just detta jobb när de finns hundratals andra?

 

Frida har velat jobba med barn sedan hon var liten och hon bestämde sig tidigt för att hon ville plugga till förskollärare. När hon var liten jobbade hennes mamma Jeanette som förskollärare. De gjorde att hon fick ett stort intresse för barn och att jobba på förskola. 

 

Hon tycker att det bästa med hennes jobb är när hon får se barnen utvecklas. Hon vet att hon alltid kommer att ha sina arbetskollegor när hon har de svårt.

 

Hon pluggade i hela tre år i Kristianstad. Hon tyckte det var roligt och bra men det kunde bli svårt och jobbigt emellanåt. Idag är hon väldigt glad att hon aldrig gav upp och fortsatte att plugga.

 

Hon vill garanterat jobba med det här resten av sitt liv. Frida säger själv att de vuxna lär barnen saker men barnen lär de vuxna mer.

 

Hennes tips till er som vill börja plugga till förskollärare är att man verkligen inte ska tveka!

 

Text och foto: Malva Nilsson Tarakkamäki, klass 5, Brännaregårdsskolan, Olofström